Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street μετά το ΑΕΠ

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ. Νέο ρεκόρ για τον S&P στις 2.177 μονάδες. Ράλι 2,2% για το γεν. Άνοδος 1% για τον χρυσό. Ανοδικό γύρισμα για το αργό. Απώλειες 3% για την Exxon Mobil.

Με μικτά πρόσιμα και εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ, καθώς τα θετικά αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών αντισταθμίζουν τη μεγάλη πτώση στα κέρδη των πετρελαϊκών και ενώ το δολάριο διευρύνει τις απώλειες έναντι του γεν και του ευρώ. 

O Dow Jones υποχωρεί 0,08% χαμηλότερα στις 18.440 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,24% στις 5.167 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 2.177 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό. 

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 1,2%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,5%.

Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκε χαμηλότερα, στο 0,8% από 1,1%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε με βάση την τελική μέτρηση στις 90 μονάδες τον Ιούλιο από 93,5 μονάδες τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 90,5 μονάδες. Με βάση την αρχική μέτρηση του δείκτη η καταναλωτική εμπιστοσύνη είχε υποχωρήσει στις 89,5 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει απώλειες 1% έναντι του ευρώ, ενώ βουτάει 2,2% έναντι του γεν. Χαμηλότερα κινείται το αμερικανικό νόμισμα και έναντι της στερλίνας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τις απώλειες και ενισχύεται 06% στα 41,37 δολάρια το βαρέλι, λαμβάνοντας στήριξη από την πτώση του δολαρίου.

Άνοδο 1% καταγράφει ο χρυσός, σκαρφαλώνοντας στα 1.353 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, βουτιά 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Exxon Mobil. O πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 1,7 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι 4,2 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, πραγματοποιώντας βουτιά 59%.

Τα αποτελέσματα αντανακλούν τις χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, τα πιο αδύναμα περιθώρια διύλισης και την ανθεκτικότητα της μονάδας χημικών.

Πτώση 1,5% σημειώνει η μετοχή της Chevron. H δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ζημίες 1,47 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, τις μεγαλύτερες από το 2001.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v