Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oριακές μεταβολές στη Wall Street

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα και στη Fed. Υποχωρεί 1,1% το αργό, στα 49,8 δολάρια το βαρέλι. Διολισθαίνει το δολάριο.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα εταιρικά αποτελέσματα και να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Fed.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,15% στις 18.100 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 5.205 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.129 μονάδες. 

H Βank of America και η Hasbro ήταν μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ξεπερνώντας και οι δύο τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι IBM και Netflix θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η BofA ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη σκαρφάλωσαν στα 4,96 δισ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή, από 4,62 δισ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 42 σεντς, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για κέρδη 33 σεντς ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου έχουν σημειώσει ενθαρρυντική εκκίνηση. Από τις 34 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 79% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,1% τον Σεπτέμβριο, μετά από βουτιά 0,5% τον Αύγουστο.

Οι συνθήκες στον κλάδο μεταποίησης επιδεινώθηκαν τον Οκτώβριο στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Ο δείκτης μεταποίησης Empire State υποχώρησε στο -6,8 από -2 τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,1% στα 49,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,04% στα 1.256 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,78%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν.

Στο ταμπλό, ράλι 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Hasbro. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v