Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά το ράλι

Aπώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά την άνοδο του Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Υποχωρεί η Wall Street μετά το ράλι

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τα νέα επίπεδα-ρεκόρ στα οποία σκαρφάλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, με την πολιτική αβεβαιότητα να επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.

O Dow Jones καταγράφει πτώση 0,05% στις 20.062 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 5.652 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 2.292 μονάδες.

Tην Παρασκευή οι μετοχές πραγματοποίησαν ράλι, λαμβάνοντας στήριξη από τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει διάταγμα για την επανεξέταση του νόμου Dodd-Frank. 

«Υπάρχει σίγουρα μια μορφή αποστροφής ρίσκου στις αγορές, καθώς το ράλι στα ομόλογα και το άλμα στο δείκτη μεταβλητότητας δείχνει πως οι επενδυτές κοιτάζουν πως θα προστατευτούν» δηλώνει αναλυτής στο Μarket Watch.

O δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος μετράει την μεταβλητότητα στον S&P 500, ενισχύεται κατά 7,1% στις 11,75 μονάδες, αλλά παραμένει κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο των 20 μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,39% χαμηλότερα στα 53,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,87% στα 1.231 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,43%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0712 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Hasbro πραγματοποιεί άλμα 13%, μετά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων που ήταν πάνω από τις προβλέψεις.

Πτώση 2% σημειώνει η μετοχή της Tiffany. O CEO της εταιρείας, Φρεντερίκ Κουμενάλ, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τα καθήκοντα του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v