Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κράτησε τις 20.000 μονάδες ο Dow Jones

Χαμηλότερα έκλεισε η Wall Street με τον Dow Jones να χάνει μόλις 19 μονάδες. Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησε ο Nasdaq. «Άλμα» 14% για τη μετοχή της Hasbro. Πτώση για το πετρέλαιο. Άνοδος για το δολάριο.

Κράτησε τις 20.000 μονάδες ο Dow Jones

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street με την πολιτική Τραμπ να βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών.

«Από τις 8 Νοεμβρίου, το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει καταγράψει ράλι εξαιτίας των προσδοκιών για μείωση των εταιρικών φόρων, αύξηση των κρατικών δαπανών και "απελευθέρωση" της αγοράς. Ωστόσο η διοίκηση Τραμπ φαίνεται να έχει εστιάσει περισσότερο σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και το εμπόριο», επισημαίνει αναλυτής.

«Βρισκόμαστε στο μέσο μιας μεγάλης διαρθρωτικής αλλαγής στο χρηματιστήριο. Τα προηγούμενα χρόνια η αγορά ακολουθούσε τις αποφάσεις της Fed ενώ τώρα φαίνεται να ακολουθεί τις πολιτικές Τραμπ», υποστηρίζει αναλυτής της TD Ameritrade.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Hasbro (+14%) ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο 1,64 δολ. έναντι 1,27 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Αντίστοιχα τα έσοδα ανήλθαν στο 1,63 δισ. δολάρια από 1,47 δισ. πέρυσι.

Στο μεταξύ, πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου στον απόηχο των νέων κυρώσεων που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στο Ιράν. Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται εκ νέου εξαιτίας της βαλλιστικής δοκιμής της Τεχεράνης την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 1,5% στα 53,01 δολάρια ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Dow Jones σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο για το 2017 και ο Nasdaq έπιασε νέο ιστορικό υψηλό μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Σήμερα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,1% ή 19 μονάδων στις 20.052, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,21% στις 2.292 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,06% στις 5.663 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των United Technologies (+1,1%) και Apple (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-1,3%) και Home Depot (-1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,07852 από 1,0786 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,9% στα 1.232 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έχασε έξι μονάδες βάσης στο 2,41%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v