Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Νέα άνοδος για χρυσό. Σε χαμηλό τριών εβδομάδων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη 2% για Disney.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Απώλειες σημειώνει η αμερικάνικη αγορά μετά το χθεσινό ρεκόρ του Nasdaq, καθώς η πτώση του αργού πετρελαίου ασκεί πιέσεις στον ενεργειακό τομέα και οι μετοχές των τραπεζών και της υγείας βρίσκονται στο «κόκκινο». 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 20.032 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,28% στις 5.657 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 2.286 μονάδες. 

«Η αγορά κάνει μια παύση, καθώς ορισμένοι αρχίζουν να αμφιβάλλουν αν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις του Τραμπ θα περάσουν φέτος. Ωστόσο, η αγορά είναι πιθανό να συνεχίσει υψηλότερα καθώς το οικονομικό υπόβαθρο είναι καλό και τα κέρδη αυξάνονται, ανεξάρτητα από το αν θα έχουμε μια δημοσιονομική τόνωση ή όχι» δήλωσε η Καρίν Καβανό της Voya Financial στο Marketwatch.

Στα ομόλογα, άνοδο καταγράφουν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να διολισθαίνει στο 2,36%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 52,48 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,4% στα 1.241 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0691 δολάριο/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Zillow Group βουτάει 6,86%, μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων απωλειών από αυτές που είχε προβλέψει η Wall Street.

Απώλειες 10% σημειώνει η μετοχή της Akamai, τις μεγαλύτερες από τις μετοχές του S&P 500.

Άνοδο 2% σημειώνει η μετοχή της Disney, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v