Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με τους Dow και Nasdaq σε νέα ρεκόρ

Νέα ρεκόρ για Dow Jones και Nasdaq μετά τη χθεσινή πτώση, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. Ισχυρά κέρδη για το δολάριο. Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου. Βουτιά 12% για τη μετοχή της Michael Kors.

Ανοδος στη Wall με τους Dow και Nasdaq σε νέα ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά τη χθεσινή πτώση, με τους Nasdaq και Dow να κινούνται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, εν μέσω «βροχής» εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 20.177 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,21% στις 5.674 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,17% υψηλότερα στις 2.296 μονάδες. 

Μετά το μετεκλογικό ράλι που οδήγησε τις αμερικανικές μετοχές σε ιστορικά υψηλά, οι επενδυτές αξιολογούν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου για να δουν αν οι αποτιμήσεις της αγοράς είναι δικαιολογημένες.

Η General Motors ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,8 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, χαμηλότερα κατά 71% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από συναλλαγματικές μεταβολές.

Εξαιρουμένων των μεταβολών αυτών, τα κέρδη ανήλθαν στο 1,28 δολάριο ανά μετοχή, αρκετά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 1,17 δολάριο ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% στα 43,9 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 41,5 δισ. δολάρια. Τα έσοδα για το σύνολο του έτους αυξήθηκαν 9%, στα 166,4 δισ. δολάρια.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε το 2016 σε 502,3 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας τα υψηλότερα επίπεδά του εδώ και τέσσερα χρόνια.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν με ταχύτερο ρυθμό από τις εισαγωγές, γεγονός που οφείλεται στην αδύναμη παγκόσμια οικονομία και στο ισχυρό δολάριο, που καθιστά τα αμερικανικά προϊόντα πιο ακριβά για ξένους αγοραστές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,77% στα 52,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,02% στα 1.231 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0678 δολαρίου/ευρώ.

Ο σταθμισμένος δείκτης του δολαρίου κινείται 0,69% υψηλότερα, στις 100,6 μονάδες. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουαρίου.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 2,43%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Motors πραγματοποιεί απώλειες 4,5%.

Βουτιά 12% σημειώνει η μετοχή της Michael Kors, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v