Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τον Ντράγκι

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στη Wall Street, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι και ενώ αναμένονται τα αυριανά στοιχεία για την ανεργία. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Υποχωρεί 1% το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι και να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αυριανά στοιχεία για την ανεργία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 20.863 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 5.837 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,05% στις 2.364 μονάδες. 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να επεκτείνει το QE, αν το outlook της οικονομίας επιδεινωθεί. Χαρακτήρισε υποτονικές τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκε κατά 20.000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν στις 238.000 από το χαμηλό των 44 ετών των 223.000, στο οποίο βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας βρίσκονται κάτω από το επίπεδο των 300.000 για 105 διαδοχικές εβδομάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,7% στα 49,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,21% στα 1.206 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,5% έναντι του δολαρίου, λαμβάνοντας ώθηση από τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι μη αναστρέψιμο. Η ισοτιμία με το δολάριο διαμορφώνεται πάνω από το επίπεδο του 1,06 δολαρίου/ευρώ για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Στο ταμπλό, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών.

Η μετοχή της RG Energy βουτάει 3% και της Transcocean 3,2%. Πτώση 1,3% σημειώνει η μετοχή της Caterpillar, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του Dow Jones.

O ενεργειακός τομέας έχει καταγράψει απώλειες 8,5% από την αρχή του έτους, τις μεγαλύτερες στον S&P 500.

Άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της Sears. Η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v