Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στη Wall Street, με την πολιτική αβεβαιότητα να επιστρέφει. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του γεν και της στερλίνας. Απώλειες 2% για την Google.

Μικρή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση, στρέφοντας το βλέμμα στο Κογκρέσο και στην ψήφιση του νόμου για την υγεία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 20.734 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,26% στις 5.847 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 2.356 μονάδες. 

Αν ο νόμος δεν περάσει από το Κογκρέσο, οι επενδυτές μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στη δυνατότητα της κυβέρνησης Τραμπ να εφαρμόσει άλλες μεταρρυθμίσεις.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 15.000, στις 258.000.

Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων δύο μηνών.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,1% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 592.000. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2016. Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 296.000 δολάρια, 3,9% χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,52% στα 47,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% υψηλότερα στα 1.254 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0784 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, απώλειες 2% καταγράφει η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google. Η εταιρεία έχει δεχθεί πυρά για την εμφάνιση διαφημίσεων πριν από περιεχόμενο που θεωρείται ακατάλληλο, όπως «ψευδείς» ειδήσεις ή βίντεο τρομοκρατών. 

Πτώση 2,5% σημειώνει η μετοχή της Ford. Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη πρώτου τριμήνου μπορεί να υποχωρήσουν κατά 50%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v