Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά την αναβολή της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο. Μόλις πέντε μονάδες έχασε ο Dow Jones. Άνοδος 2,7% για τη μετοχή της Nike. Ενισχύθηκε το δολάριο. Κάτω από τα 48 δολ. το πετρέλαιο.

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street καθώς το Κογκρέσο δεν θα ψηφίσει σήμερα το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταρρύθμιση Τραμπ στον κλάδο της Υγείας έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών που στηρίζουν το Obamacare όσο και σε μερίδα συντηρητικών.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, σε περίπτωση που τελικά δεν περάσει το νομοσχέδιο τότε υπάρχει κίνδυνος για sell off στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς θα αποτελεί ένδειξη των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Τραμπ στα σχέδια της για ώθηση της εγχώριας οικονομίας.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 15.000 στις 258.000 αιτήσεις έναντι 240.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, νέα πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου παρά τη μείωση για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα στα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ και τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης με τον ερχομό της καλοκαιρινής περιόδου. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 0,7% στα 47,70 δολάρια ανά βαρέλι.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ στο 1,0782 από 1,0797 την προηγούμενη μέρα καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο, οι προσδοκίες για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2017, με αφορμή τις δηλώσεις του αξιωματούχου της Fed, John Williams.

Συγκεκριμένα, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σαν Φραντσίσκο, υποστήριξε :«Τρεις ή ακόμα και τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων έχουν νόημα. Νομίζω ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση».

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες μόλις 0,02% ή 5 μονάδων στις 20.656, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,11% στις 2.345 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,07% στις 5.817 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+2,7%) και DuPont (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-1,1%) και Travelers Cos (-0,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.247 δολ./oz. Αυτή ήταν η πρώτη πτώση μετά από πέντε μέρες ανόδου για το πολύτιμο μέταλλο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε μία μονάδα βάσης στο 2,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v