Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγράφει τα κέρδη η Wall με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την υγεία. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή πτώση για το αργό. Στο 2,42% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Διαγράφει τα κέρδη η Wall με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τον Dow Jones υποχωρεί 100 μονάδες βάσης μετά τις πληροφορίες ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για την υγεία δεν θα περάσει την σημερινή ψηφοφορία. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,4% ή 100 μονάδες στις 20.551 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 5.816 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,28% στις 2.339 μονάδες. 

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τραμπ, πως το νομοσχέδιο για την υγεία δεν θα περάσει από την σημερινή ψηφοφορία, σύμφωνα με το CNN.

Αν το σχέδιο για την αντικατάσταση του «Obamacare» απορριφθεί, θα ενισχύσει τις αβεβαιότητες των επενδυτών για το αν η κυβέρνηση Τραμπ έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει το φιλόδοξο πακέτο φοροαπαλλαγών και απορρύθμισης που υποσχέθηκε προεκλογικά.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά ενισχύθηκαν 1,7% τον προηγούμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, η αύξηση του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκε στο 2,3%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο 1,6%.

O αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπάλαρντ δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα έχει ακόμα χρόνο να περιμένει και να δει αν οι δημοσιονομικές πολιτικές θα τονώσουν την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και την συνολική οικονομική ανάπτυξη. Ο ίδιος υποστήριξε πως μια ακόμα αύξηση επιτοκίων θα είναι αρκετή για το 2017.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,48% στα 47,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% χαμηλότερα, στα 1.248 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0799 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,42%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Micron Technology πραγματοποιεί άλμα 8,52%, στα 29,87 δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο που υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο 2% σημειώνει η μετοχή του Twitter, μετά την είδηση ότι το κοινωνικό δίκτυο διερευνά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια premium υπηρεσία μόνο για επαγγελματίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v