Νέα πτώση στη Wall λόγω Intel, Citi

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall, η οποία οδεύει για τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, καθώς η υποβάθμιση των προβλέψεων της Intel και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για νέες ζημιές στη Citigroup τρομάζουν τους επενδυτές. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall, η οποία οδεύει για τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, καθώς η υποβάθμιση των προβλέψεων της Intel και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για νέες ζημιές στη Citigroup τρομάζουν τους επενδυτές.

”Όλοι λένε να μην ανησυχούμε αλλά η αγορά μας λέει ότι θα έπρεπε να έχουμε τρομάξει” σχολίαζε νωρίτερα ο Ken Tower, αναλυτής της Covered Bridge Tactical.

Σε ομιλία του νωρίτερα, ο κεντρικός τραπεζίτης Ben Bernanke, ζήτησε από τον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να καταβάλλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προσπάθειες και ”νέες ιδέες” με βασικό στόχο τον περιορισμό των κατασχέσεων κατοικιών.

Η πραγματική ανακούφιση για την αγορά ενυπόθηκων δανείων θα προέλθει μόνο εάν σταθεροποιηθεί αρχικά και στη συνέχεια ανακάμψει η αγορά κατοικίας, σημείωσε σχετικά. Ωστόσο, πρόβλεψε ότι οι κατασχέσεις αναμένεται να συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα.

Στην αγορά, η Intel δέχεται σημαντικές πιέσεις, οι οποίες διαχέονται στο σύνολο σχεδόν των τεχνολογικών τίτλων, μετά την μείωση του περιθωρίου κερδοφορίας της για το τρέχον τρίμηνο λόγω χαμηλότερων τιμών σε κάποια προϊόντα της σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες.

Νέα ισχυρή ”βουτιά” πάνω από 6% για τον τίτλο της Citigroup, καθώς η Merrill Lynch προχώρησε σε μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη της τράπεζας, σημειώνοντας πως υπάρχει πιθανότητα διαγραφής 15 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο λόγω subprime και CDO’s.

Το πετρέλαιο υποχωρεί αυτή την ώρα προς τα 100 δολάρια/βαρέλι εν μέσω σεναρίων ότι ο OPEC τελικώς δεν θα προχωρήσει σε μείωση παραγωγής στην αυριανή σύσκεψη.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.065 μονάδες με πτώση 1,58%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,33%, στις 2.228 μονάδες. Πτώση 1,45% για τον S&P 500, στις 1.311 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,87%, στις 5.767,7 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε πτώση 1,41%, στις 4.675,91 μονάδες. Πτώση 2,17% για τον DAX 30, στις 6.545,04 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v