Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά το ΑΕΠ

Μικρή πτώση καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά από εξαήμερο ράλι. Άνοδος για χρυσό και αργό. Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου. Απώλειες 2,07% για την Best Buy.

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά το ΑΕΠ

Oριακή πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά από έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, για την αργία της Memorial Day. 

O Dow Jones κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 21.056 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,11% στις 6.197 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,11% στις 2.412 μονάδες. 

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 1,2%, αντί για 0,7% που είχε μετρηθεί τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι η δεύτερη μέτρηση του ΑΕΠ θα δείξει ανάπτυξη 0,9%.

Oι καταναλωτικές δαπάνες, το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής οικονομίας, αυξήθηκαν κατά 0,6% αντί για 0,3% που είχε καταγραφεί αρχικά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1175 δολαρίου/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,12% στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,9% στα 1.270 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,24%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Best Buy υποχωρεί 2,07%, στα 59,98 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v