Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street με το βλέμμα σε αργό και Τραμπ

Κέρδη 100 μονάδων για τον Dow Jones καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή μακριά από τις αναταράξεις στην Ουάσιγκτον. Άλμα 2,8% για την Boeing. Ενισχύεται η μετοχή της Ford και της Lockheed. Σε υψηλό έξι μηνών το ευρώ. Nέα άνοδος για το αργό.

Aνοδος στη Wall Street με το βλέμμα σε αργό και Τραμπ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή και στη δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,49% ή 100 μονάδες στις 20.909 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,49% υψηλότερα στις 6.113 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,44% στις 2.392 μονάδες. 

«Το πρώτο ταξίδι του κ. Τραμπ στο εξωτερικό απομάκρυνε από το προσκήνιο ορισμένα από τα προβλήματα του στο εσωτερικό» έγραψε σε σημείωμα ο υπεύθυνος στρατηγικής της FBN Securities, Τζέρεμι Κλάιν.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανήλθε στις 0,49 μονάδες, από 0,07 μονάδες τον Μάρτιο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,83% υψηλότερα στα 50,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,34% στα 1.257 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,124 δολάριο/ευρώ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έλαβε ισχυρή ώθηση από τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ ότι είναι «πολύ φθηνό», σκαρφαλώνοντας σε υψηλό έξι μηνών. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing πραγματοποιεί άλμα 2,8%, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας για την πώληση αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία. 

Kέρδη 1,7% σημειώνει η μετοχή της Lockheed Martin. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία 6 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο.

Άνοδο 1,5% σημειώνει η μετοχή της Ford. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε την αντικατάσταση του CEO Μαρκ Φιλντς με τον Τζιμ Χάκετ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v