Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο S&P

Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street, με τον S&P να κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ. Βουτιά 8,7% για τη μετοχή της Tiffany & Co. Στο επίκεντρο, τα πρακτικά της Fed. Κρατήθηκε πάνω από τα 51 δολ. το πετρέλαιο.

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο S&P

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed στις 2 και 3 Μαΐου.

Οι αξιωματούχοι της Fed βλέπουν θετικά μια νέα αύξηση των επιτοκίων σύντομα. Επιπλέον η πλειοψηφία των Τραπεζιτών τάχθηκε υπέρ της συχνότερης αύξησης των επιτοκίων στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα πρακτικά: «Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν πως αν οι εισερχόμενες οικονομικές πληροφορίες ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες τους, θα είναι σύντομα κατάλληλο για την επιτροπή να κάνει ένα ακόμα βήμα στην απόσυρση ενός μέρους της υποστηρικτικής πολιτικής».

Σημειώνεται ότι η αγορά δίνει πιθανότητα 83% στην αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Παράλληλα, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την αιφνίδια υποβάθμιση της κινεζικής οικονομίας από τη Moody’s. Ειδικότερα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης «βαθμολόγησε» με Aa3 από Α1 προηγουμένως τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου λόγω αμφιβολιών για την διατήρηση της οικονομικής ισχύς της τα επόμενα χρόνια.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Tiffany & Co. Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 74 σεντς από 69 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα ανήλθαν στα 899,6 εκατ. δολάρια έναντι 891,3 εκατ. πέρυσι. Σημειώνεται ότι η μετοχή «βούλιαξε» 8,7% καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, τερμάτισε το ανοδικό σερί πέντε ημερών για το πετρέλαιο παρόλο που οι επενδυτές αναμένουν από τις χώρες- μέλη του ΟΠΕΚ στην αυριανή συνεδρίαση να αποφασίσουν επέκταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής έως τον Μάρτιο του 2018 αντί για τα τέλη του 2017. Παράλληλα τα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές ενώ μικρότερη της αναμενόμενης ήταν η μείωση στα αποθέματα βενζίνης. Η τιμή του πετρελαίου (WTI) υποχώρησε 0,2% στα 51,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 21.012 μονάδες, ο S&P έπιασε νέο ιστορικό υψηλό σημειώνοντας άνοδο 0,25% στις 2.404 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στις 6.163 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,1%) και Coca Cola (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-1,7%) και Cisco Systems (-1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο επέστρεψε σε χαμηλό έξι μηνών έναντι του ευρώ. Ειδικότερα το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε 0,2% στο 1,1205 δολ. από 1,1184 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.1253 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v