Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Νέα άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της Fed και των μακροοικονομικών στοιχείων. «Άλμα» 6,6% για τη Nokia. Ανακάμπτει από τις πιέσεις το αργό. Στο 2,24% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, μετά τα στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία και ενώ οι επενδυτές αναμένουν δηλώσεις αξιωματούχων της Fed.

O Dow Jones ενισχύεται 0,20% στις 20.933 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% υψηλότερα στις 6.150 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 2.396 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης PMI υποχώρησε το Μάιο στις 52,5 μονάδες από 52,8 τον Απρίλιο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων οκτώ μηνών.

Ο δείκτης υπηρεσιών σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, στις 54 μονάδες από 53,1 προηγουμένως.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν πτώση 11,4% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με το Μάρτιο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 569.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,2% υψηλότερα στο 51,2 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από τις πιέσεις που προκάλεσε η πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για την πώληση των μισών στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.261 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται στο 2,24%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nokia που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφει άλμα 6,6%. Η φινλανδική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Apple και έβαλε τέλος στον «πόλεμο» με τον τεχνολογικό κολοσσό για τις πατέντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v