Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall Street διατηρεί τα κέρδη και μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά και μετά την δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Μικρή πτώση για αργό και χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Η Wall Street διατηρεί τα κέρδη και μετά τη Fed

Hπια κέρδη καταγράφουν οι μετοχές την Τρίτη μετά την δημοσίευση των πρακτικών της Fed, με τους δείκτες να κινούνται κοντά στα επίπεδα-ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,3% στις 21.002 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,26% στις 6.154 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,16% υψηλότερα στις 2.402 μονάδες. 

Στη συνεδρίαση του Μαϊου, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed έκριναν ότι «θα είναι σύντομα» κατάλληλη μια νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ ενός σχεδίου για την έναρξη της διαδικασίας συρρίκνωσης του ισολογισμού εντός του 2017.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών διολίσθησαν κατά 2,3% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,57 εκατομμυρίων μονάδων. Το Μάρτιο οι μεταπωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στο υψηλότερο των τελευταίων 10 ετών

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 51,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,30% στα 1.255 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1189 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 2,27%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intuit πραγματοποιεί άλμα 7,8%, το μεγαλύτερο από τις μετοχές του S&P 500. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v