Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν στα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Με άνοδο ελάχιστων μονάδων οι S&P και Nasdaq κατάφεραν να πιάσουν νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη μέρα. Ανέκαμψε το πετρέλαιο κοντά στα 50 δολ. Ενισχύθηκε το δολάριο. Κλειστή η Wall Street τη Δευτέρα.

Επιμένουν στα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο του 2017 αναθεωρήθηκε στο 1,2% έναντι προηγούμενης μέτρησης 0,7%. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη 0,9%.

Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στις 97,1 μονάδες από 97,7 προηγουμένως. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη μείωση στις 97,5 μονάδες.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε και στη συνεδρίαση των G7 στη Σικελία της Ιταλίας. Οι ηγέτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συμφώνησαν στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το κλίμα.

Όπως τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τα υπόλοιπα μέλη της G7 προσπάθησαν να πείσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υπογράψει τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες του FBI για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία. Πλέον στο στόχαστρο των ερευνών φαίνεται να βρίσκεται ο γαμπρός του προέδρου και σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, Jared Kushner.

Παράλληλα, ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου μετά τη χθεσινή «βουτιά» 4,8% που προκάλεσε η διάψευση των προσδοκιών για νέα μείωση της παραγωγής από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Οργανισμός αποφάσισε να παρατείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά εννέα μήνες. Το πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,8 στα 49,80 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες μόλις 0,02% στις 21.079 μονάδες, ο S&P κατέγραψε οριακή άνοδο 0,03% στις 2.415 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,08% στις 6.210 μονάδες.

Οι S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+0,9%) και Goldman Sachs (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Home Depot (-1%) και Johnson & Johnson (-0,6%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε για δεύτερη μέρα από το χαμηλό 6,5 μηνών έναντι του ευρώ. Ειδικότερα το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε 0,3% στο 1,1181 από 1,1210 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,9% στα 1.268 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,24%.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω αργίας.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v