Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall με το βλέμμα σε Βρετανία και ΕΚΤ

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των βρετανικών εκλογών και της συνεδρίασης της ΕΚΤ. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Πτώση για τον χρυσό.

Ανακάμπτει η Wall με το βλέμμα σε Βρετανία και ΕΚΤ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, ανακάμπτοντας μετά από δύο συνεδριάσεις απωλειών.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ, των βρετανικών εκλογών και της κατάθεσης του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

O Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 21.173 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% υψηλότερα στις 6.297 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 2.433 μονάδες.

«Κανείς δεν θέλει να κάνει μεγάλες κινήσεις πριν από τα γεγονότα αυτά. Και από την στιγμή που δεν έχουμε και πολλά οικονομικά στοιχεία, οι συναλλαγές θα είναι σχετικά ήρεμες» δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής στη Nortwestern Mutual Wealth Management.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 4,3% στα 46,1 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη άνοδο στα αποθέματα στις ΗΠΑ.  Ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,28% στα 1.293 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1234 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, οι ενεργειακές μετοχές σημειώνουν πτώση 1,4%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν αναπάντεχη άνοδο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μετοχή της Chevron υποχωρεί 1,4% και της Marathon Oil 5,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v