Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται ο Dow Jones πριν την Fed

Κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά το τεχνολογικό sell-off, εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Ενισχύεται 1,5% η Goldman Sachs. Υποχωρεί το αργό.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται ο Dow Jones πριν την Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη διήμερη πτώση και το τεχνολογικό sell-off, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 21.305 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό. Ο Nasdaq κινείται 0,68% υψηλότερα στις 6.216 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.436 μονάδες. 

Οι αναλυτές και η αγορά έχουν προεξοφλήσει μια άνοδο επιτοκίων από τη Fed, τη δεύτερη για τη φετινή χρονιά. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, μετά από άλμα 0,5% τον Απρίλιο.

Σε σχέση με τον Μάιο του 2016, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 2,4%, υποχωρώντας από το υψηλό τεσσάρων ετών στο οποίο είχε ανέλθει τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,3% στα 45,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,48% στα 1.262 δολάρια ανά ουγγιά.

Το πετρέλαιο γύρισε σε αρνητικό έδαφος, μετά τη δημοσίευση της μηνιαίας έκθεση του ΟΠΕΚ, στην οποία ανακοίνωσε το καρτέλ πως αυξήθηκε η παραγωγή του τον Μάιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1208 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,26%.

Στο ταμπλό, οι Goldman Sachs και JP Morgan σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 30 μετοχές του Dow Jones, κατά 1,5% και 0,8% αντίστοιχα. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v