Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bαριές απώλειες για τον Nasdaq

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες μετά τα ρεκόρ, με τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες πάνω από 2%. Σε ελεύθερη πτώση Apple και Μicrosoft. Boυτιά 10% για την Nvidia. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές. Πτώση για τον χρυσό.

Bαριές απώλειες για τον Nasdaq

Xαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές μετά την άνοδο σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με τον Nasdaq να βουτάει 1,9% μετά την ξαφνική πτώση τεχνολογικών εταιρειών. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 21.172 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται 0,6% χαμηλότερα στις 2.418 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 2,2% στις 6.149 μονάδες μετά τη βουτιά της Apple και άλλων τεχνολογικών μετοχών.

Στο ταμπλό, μεγάλη πτώση σημειώνουν οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα. Η Apple βουτάει 4,8%, το Facebook 1,6%, η Alphabet 1,3%, το Netflix 2,6%, η Microsoft 3%.

Απώλειες 10% σημειώνει η μετοχή της Nvidia μετά από άνοδο 5%. 

Η μετοχή της Citigroup πραγματοποιεί άνοδο 2,1% σε υψηλό 8,5 ετών, μετά την αναβάθμιση από την UBS.

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν και οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της JP Morgan σημειώνει άνοδο 2,1%, της Bank of America 2,5% και της Goldman Sachs 1,9%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Απρίλιο περισσότερο από ότι είχε υπολογίσει προηγουμένως η αμερικάνικη κυβέρνηση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου έτους.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα χονδρικής υποχώρησαν 0,5% τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 0,1% το Μάρτιο. Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως οι πωλήσεις χονδρικής είχαν διολισθήσει κατά 0,3%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού υποχωρεί 0,13% στα 45,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διολισθαίνει 0,58% στα 1.272 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Το βρετανικό νόμισμα βουτάει 1,73% έναντι του δολαρίου, στο 1,273 δολάριο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,26%.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v