Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στο κόκκινο ο Nasdaq- Πτώση 2,5% για Apple

Απώλειες σημείωσε ο Nasdaq για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Πτώση 2,5% για τη μετοχή της Apple. Ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου. Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο. Τέταρτη μέρα πτώσης για τον χρυσό.

Επιμένει στο κόκκινο ο Nasdaq- Πτώση 2,5% για Apple

Πτώση κατέγραψε η Wall Street με πρωταγωνιστή των απωλειών για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τον Nasdaq.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο τεχνολογικός δείκτης είχε «βουλιάξει» 1,8% την ώρα που ο Dow Jones σημείωνε νέο ιστορικό υψηλό. Σήμερα, μπορεί οι πιέσεις να ήταν ηπιότερες αλλά η νέα πτώση του Nasdaq προβλημάτισε εκ νέου τους επενδυτές.

«Είναι λίγο ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει γιατί όπως σε προηγούμενες συνεδριάσεις ο τεχνολογικός κλάδος οδηγούσε την αγορά ανοδικά, τώρα, μπορεί να οδηγήσει την αγορά πτωτικά. Ωστόσο τα κέρδη των εταιρειών τεχνολογίας υπήρξαν ιδιαίτερα ισχυρά και δεδομένων των βελτιωμένων θεμελιωδών στοιχείων κάθε πτώση μπορεί να θεωρηθεί αγοραστική ευκαιρία», σχολίασε αναλυτής της Voya Financial.

«Οι “ταύροι” δείχνουν ότι υπάρχει «rotation» στους κλάδους. Οι επενδυτές επανατοποθετούνται. Οι κλάδοι που υποαπόδωσαν τις προηγούμενες μέρες (όπως ο τραπεζικός) φαίνεται να ευνοούνται από τις ρευστοποιήσεις στον ακριβό τεχνολογικό κλάδο», επισήμανε αναλυτής της Brean Capital.

Ενδεικτικά, η μετοχή της Apple υποχώρησε 2,5%, του Facebook 0,9%, της Amazon 1,7% και της Netflix 4,4%.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά αύριο Τρίτη. Αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, την δεύτερη από τις τρεις που αναμένει η αγορά εντός του 2017.

Παράλληλα θετικός είναι ο αντίχτυπος από την καθαρή νίκη Μακρόν στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Το κόμμα του Μακρόν φέρεται να κερδίζει από 390 έως 420 έδρες και το δεύτερο Ρεπουμπλικανικό κόμμα από 100 έως 120 έδρες.

Στο μεταξύ, ανέκαμψε για δεύτερη μέρα η τιμή του πετρελαίου παρόλο που συνεχίζεται η διαμάχη των αραβικών χωρών του Κόλπου με το Κατάρ. Ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών του Κατάρ ότι «αν εμείς χάσουμε ένα δολάριο τότε και οι υπόλοιποι θα χάσουν ένα δολάριο». Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει σχεδόν 10% από την έναρξη της κρίσης στον Κόλπο. O μαύρος χρυσός σήμερα κινήθηκε ανοδικά 0,6% στα 46,08 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,17% ή 36 μονάδων στις 21.235, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,1% στις 2.429 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,52% στις 6.175 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των General Electric (+3,7%) και Chevron (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (εκτός από την Apple) κατέγραψαν οι τίτλοι των McDonalds (-2%) και UnitedHealth (-1,4%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1206 δολ. από 1,1196 την Παρασκευή.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,2% στα 1.268 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,20%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v