Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στο αργό

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες μετά τις χθεσινές απώλειες, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την πορεία του αργού. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι της λίρας. Σταθεροποιητικά ο χρυσός.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στο αργό

Η νέα βουτιά του αργού πετρελαίου γυρίζει σε αρνητικό έδαφος τους Dow Jones και S&P 500, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να αντιστέκεται στις πιέσεις.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,29% στις 21.412 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% υψηλότερα στις 6.217 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,12% στις 2.433 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 1,1% το Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,62 εκα. μονάδων από 5,57 εκατ.

Το επίπεδο αυτό είναι το τρίτο υψηλότερη της τελευταίες δεκαετίας.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στις 5,56 εκατ. μονάδες.

Στα εμπορεύματα, η αμερικάνικη ποικιλία του αργού  βουτάει 2% στα 42,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Brent υποχωρεί κάτω από τα 45 δολάρια για πρώτη φορά το 2017. Ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.241 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,113 δολαρίου/ευρώ. 

Στο ταμπλό, οι ενεργειακές μετοχές καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Οι μετοχές του ενεργειακού τομέα του S&P 500 διολισθαίνουν 1,25%.

Άλμα 9% πραγματοποιεί η μετοχή της Red Hat, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v