Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο έριξε τους Dow Jones και S&P

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τις εντυπώσεις να κερδίζει η άνοδος του τεχνολογικού δείκτη. Σε χαμηλό δέκα μηνών το πετρέλαιο, κάτω από τα 43 δολ. Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού. Πτώση για το δολάριο.

Το πετρέλαιο έριξε τους Dow Jones και S&P

Πιέσεις ασκήθηκαν σε Dow Jones και S&P μετά την πτώση της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλό 10 μηνών.

Ειδικότερα, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τη νέα «βουτιά» της τιμής του πετρελαίου παρά τη μείωση των αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το πετρέλαιο σημείωσε πτώση 2,2% εξαιτίας της αύξησης της προσφοράς αργού από Λιβύη και Νιγηρία, τις δύο χώρες μέλη του ΟΠΕΚ που εξαιρέθηκαν από τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής έως τον Μάρτιο του 2018.

Σήμερα το μαύρος χρυσός υποχώρησε 2,3% στα 42,53 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι παρά το αρνητικό γύρισμα των Dow Jones και S&P, ο δείκτης Nasdaq κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Όπως σημειώνει αναλυτής, "η σημερινή άνοδος του δείκτη μάλλον διασκεδάζει τις ανησυχίες μερίδας επενδυτών ότι οι μετοχές τεχνολογίας είναι υπερτιμημένες".

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,26% στις 21.411 μονάδες, ο S&P κατέγραψε οριακές απώλειες 0,06% στις 2.435 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,74% στις 6.233 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+1,8%) και Merck & Co (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Caterpillar (-3,5%) και DuPont (-2,7%).

Στο μεταξύ, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Βοστόνης Eric Rosengren προέβλεψε ότι το σημερινό περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων είναι πιθανό να παραμείνει για αρκετό καιρό, προσθέτοντας ότι τα χαμηλά επιτόκια περιορίζουν την ικανότητα της Κεντρικής Τράπεζα να αντιμετωπίσει αρνητικά σοκ στην οικονομία.

Στο εταιρικό μέτωπο, η FedEx ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 4,25 δολ. έναντι 3,87 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 15,7 δις. δολάρια.

Αντίστοιχα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου γνωστοποίησε και η Adobe. Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 374,4 εκατ. δολάρια και τα έσοδα ανήλθαν στο 1,77 δισ. δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1167 δολ. από 1,1136 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ανέκαμψε από το χαμηλό πέντε εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο 0,2% στα 1.245 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,16%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v