Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζει ο τεχνολογικός δείκτης, καθώς Google, Apple και Facebook διαγράφουν τα αρχικά κέρδη. Απώλειες κοντά στο 1% για τον χρυσό. Ενισχύεται το αργό.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την τελευταία εβδομάδα του τριμήνου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην τιμή του αργού και στα μακροοικονομικά στοιχεία. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 21.444 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,18% χαμηλότερα τις 6.254 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.443 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών διολίσθησαν 1,1% τον Μάιο, μετά από αντίστοιχη πτώση τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν πτώση 0,8%.

Οι παραγγελίες για μεγάλα αεροσκάφη βούτηξαν περίπου κατά 12% τον Μάιο. Άνοδο 1,3% σημείωσαν οι παραγγελίες για αυτοκίνητα.

Εξαιρουμένης της κατηγορίας των μεταφορών, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 0,1%. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική άνοδο τους τελευταίους πέντε μήνες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Third Point, που έχει στην κατοχή της μερίδιο αξίας 3,5 δισ. δολαρίων στη Nestlé, πιέζει για άμεση πώληση του μεριδίου που έχει η εταιρία στη L’Oréal και γενικότερη επαναξιολόγηση του χαρτοφυλακίου της.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,26% υψηλότερα στα 43,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 0,96% στα 1.244 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1209 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, κέρδη σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές μετά τη συμφωνία για διάσωση δύο ιταλικών τραπεζών. Η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει άνοδο 0,9% και της JP Morgan 0,7%, ενώ υψηλότερα κινείται και η μετοχή της Morgan Stanley. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v