Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με το βλέμμα στη Γερουσία

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την υγεία. Πτώση πάνω από 1% για Nasdaq. Βουτάει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά για τα treasuries. Άλμα 2% για το αργό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με το βλέμμα στη Γερουσία

Xαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά την απόφαση της Γερουσίας να αναβάλλει για μετά τις 4 Ιουλίου την ψηφοφορία του νομοσχεδίου που θα αντικαταστήσει το Obamacare.

O Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 21.344 μονάδες, ο Nasdsaq κινείται 1,36% χαμηλότερα στις 6.163 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,53% στις 2.426 μονάδες. 

Tο ΔΝΤ υποβάθμισε την πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2017 στο 2,1% από 2,3% προηγουμένως. Για το 2018, αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με 2,1%, αντί για 2,5% που ανέμενε προηγουμένως.

Το ΔΝΤ εκτιμά πλέον πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα δεν θα επιτύχει τον στόχο του 3% για την ανάπτυξη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του οικονομικού συμβουλίου ενισχύθηκε στις 118,9 μονάδες τον Ιούνιο από τις 117,6 μονάδες το Μάιο. Η άνοδος του δείκτη ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν να σκαρφαλώσει στις 116 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 44,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.250 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ κινείται οριακά υψηλότερα έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1289 δολαρίου/ευρώ.

Το αμερικάνικο νόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί ως και 1% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να ξεπερνάει προς στιγμή το 1,13 για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,175%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Google υποχωρεί 1,2%. Η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο-ρεκόρ πάνω από 2 δισ. ευρώ στον τεχνολογικό κολοσσό για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v