Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη βουτιά του Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για την έναρξη των αποτελεσμάτων τριμήνου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,23% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη βουτιά του Nasdaq

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον Nasdaq να ανακάμπτει καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον αντίκτυπο της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης και αναμένουν την έναρξη της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 21.469 μονάδες, με τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη να βρίσκονται όλες σε θετικό έδαφος. Ο Nasdaq κινείται 0,93% υψηλότερα στις 6.203 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,81% στις 2.439 μονάδες. 

Ο τεχνολογικός τομέας βρίσκεται υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές, ανήσυχοι για τις υψηλές αποτιμήσεις, στρέφονται σε πιο αμυντικούς τομείς.

Αρνητική επίπτωση στο επενδυτικό κλίμα είχε και η απόφαση των Ρεπουμπλικάνων να αναβάλουν για μετά τις 4 Ιουλίου την ψηφοφορία για την αντικατάσταση του Obamacare.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το έλλειμμα στα αγαθά -εξαιρουμένων των υπηρεσιών- υποχώρησε κατά 1,8% στα 65,9 δισ. δολάρια τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα χονδρικής κατέγραψαν άνοδο 0,3% τον Μάιο, ενώ το αποθέματα λιανικής ενισχύθηκαν κατά 0,6%.

O δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών υποχώρησε 0,8% τον Μάιο στις 108,5 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, τα αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,02% στα 44,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,44% υψηλότερα στα 1.252 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα περιορίζει τις απώλειες έναντι του ευρώ, μετά τις διαρροές της ΕΚΤ ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ντράγκι για τον πληθωρισμό. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται στο 2,23% από 2,19% την Τρίτη. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Monsanto ενισχύεται 1% σε υψηλά 2 ετών, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v