Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και τεχνολογία ώθησαν τη Wall Street

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 143 μονάδες. Έσβησε τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης ο Nasdaq (+1,4%). Άνοδος 2,8% για τη Bank of America. Σε χαμηλό έτους το δολάριο.

Τράπεζες και τεχνολογία ώθησαν τη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με τον τεχνολογικό δείκτη να κερδίζει τις εντυπώσει σημειώνοντας «άλμα» 1,4% μετά τη «βουτιά» της Τρίτης.

Παράλληλα, το ράλι στις τραπεζικές μετοχές οδήγησε τον δείκτη S&P στην καλύτερη απόδοση των τελευταίων δύο μηνών.

Ενδεικτικά οι μετοχές των Bank of America και Citigroup ενισχύθηκαν 2,8% και 1,5% αντίστοιχα.

Τη σημερινή άνοδο στη Wall Street στήριξε δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον Ντράγκι, ανέφερε ότι ο Κεντρικός Τραπεζίτης με τη χθεσινή του ομιλία είχε μοναδική πρόθεση να στείλει σήμα στις αγορές πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αποδεχθεί μια περίοδο πιο αδύναμου πληθωρισμού και όχι να προετοιμάσει (τις αγορές) για την άμεση σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριο Ντράγκι είχε υπαινιχθεί την Τρίτη ότι η τράπεζα θα μπορούσε να περιορίσει τη νομισματική της πολιτική, αναφερόμενος σε «αποπληθωριστικές δυνάμεις που έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές».

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος από τις χθεσινές δηλώσεις της Janet Yellen. H επικεφαλής της Fed μεταξύ άλλων προέβλεψε ότι μια χρηματοοικονομική κρίση σαν το 2008 δεν θα ξανασυμβεί και επανέλαβε ότι η Κεντρική Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της σταθερότητας των τιμών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 65,9 δισ. δολάρια τον Μάιο.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου για πέμπτη διαδοχική μέρα μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωσης στα αποθέματα βενζίνης και τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης στα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,1% στα 44,74 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,68% ή 143 μονάδων στις 21.454, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,88% στις 2.440 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,43% στις 6.234 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+2,5%) και JP Morgan (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-1%) και Merck & Co (-0,5%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε σε χαμηλό έτους έναντι του ευρώ σημειώνοντας πτώση 0,4% στο 1,1386 από 1,1340 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.1249 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v