Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό selloff στην Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες με τον Nasdaq να βουτάει 1,8%. Ράλι πραγματοποιούν οι τραπεζικές μετοχές. Ενισχύεται το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Απώλειες πάνω από 1,5% για Apple, Μicrosoft και Alphabet.

Τεχνολογικό selloff στην Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow να οδεύει για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και πάνω από ένα μήνα, καθώς το νέο selloff στον τεχνολογικό τομέα επισκιάζει το ράλι των τραπεζικών μετοχών.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,83% στις 21.276 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,8% χαμηλότερα στις 6.119 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,01% στις 2.416 μονάδες. 

Ο δείκτης «φόβου» VIX  που μετράει την μεταβλητότητα στον S&P 500 ενισχύεται 48% στις 15,08 μονάδες, καταγράφοντας την έβδομη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία. 

Η Federal Reserve Bank δεν έφερε αντιρρήσεις για κανένα από τα κεφαλαιακά σχέδια των 34 μεγάλων αμερικανικών τραπεζών που αξιολόγησε στο δεύτερο μέρος των ετήσιων stress tests, επιτρέποντας στις τράπεζες να ανακοινώσουν υψηλά μερίσματα και σχέδια επαναγοράς μετοχών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4% αντί για 1,2% που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα και 0,7% που είχε μετρηθεί αρχικά.

Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου έλαβε ώθηση από την ανοδική αναθεώρηση των καταναλωτικών δαπανών, που αντιστοιχούν περίπου στα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 2.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουνίου, στις 244.000.

Βουτιά πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, που κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται έξι μονάδες βάσης, στο 2,28%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1404 δολάριο/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,8% στα 45,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,68% στα 1.240 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 2,5% και της Goldman Sachs σημειώνει άνοδο 2%. 

Στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της Blue Apron ενισχύεται ως και 4,6%, σκαρφαλώνοντας στα 10,46 δολάρια.

Στον τεχνολογικό κλάδο, η Microsoft υποχωρεί 1,7%, η Alphabet 2,5% και η Apple 1,5%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v