Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για Dow Jones με ώθηση από Γέλεν και αργό

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών στη Γέλεν. Πάνω από τα $46 το αργό. Κέρδη και για τον χρυσό. Στο 2,31% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Νέο ρεκόρ για Dow Jones με ώθηση από Γέλεν και αργό

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τις δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν και ενώ το αργό συνεχίζει ανοδικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,61% στις 21.551 μονάδες, ενώ νωρίτερα σκαρφάλωσε ως τις 21.580 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό. Ο Nasdaq ενισχύεται 0,79% στις 6.241 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,6% στις 2.440 μονάδες. 

Στο κείμενο της ομιλίας της η Γέλεν αναγνωρίζει πως η Fed παραμένει αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα όσον αφορά στον στόχο του πληθωρισμού, αλλά επανέλαβε ότι η κατάσταση της οικονομίας επιβάλλει τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων και τη συρρίκνωση του ισολογισμού των 4,5 τρισ. δολαρίων. 

Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και oι traders αναζητούν ενδείξεις για τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά στη συρρίκνωση του ισολογισμού και την πορεία των επιτοκίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 45,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,7% στα 1.223 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1142 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου βουτάει πέντε μονάδες βάσης, στο 2,31%.

Στο ταμπλό, η Chesapeake Energy πραγματοποιεί άλμα 2,2% και η Exxon Mobil κινείται 0,8% υψηλότερα.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v