Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επαφή με τα ρεκόρ η Wall Street μετά τη Γέλεν

Σε θετικό έδαφος η αμερικάνικη αγορά με το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα. Άνοδος 1,5% για τη Wal-Mart. Νέα κέρδη για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε επαφή με τα ρεκόρ η Wall Street μετά τη Γέλεν

Οριακά υψηλότερα κινούνται την Πέμπτη οι αμερικανικές μετοχές, με τους δείκτες να παραμένουν κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου από τις τράπεζες της Wall Street.

Ο Dow Jones κινείται 0,09% υψηλότερα στις 21.532 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,14% στις 6.270 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 2.445 μονάδες. 

Oι traders αναμένουν τα αυριανά αποτελέσματα τριμήνου τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, της JP Morgan Chase, της Citigroup και της Wells Fargo.

Την Τετάρτη η Γέλεν δήλωσε πως η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να απορροφήσει επιπλέον σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων και τη συρρίκνωση του ισολογισμού των 4,5 τρισ. δολαρίων της Fed, οδηγώντας τον Dow Jones σε νέο επίπεδο ρεκόρ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα. Τον Μάιο είχε μείνει αμετάβλητος. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 2% υψηλότερα, έναντι ανόδου 2,4% τον Μάιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος σε μηνιαία βάση και 1,9% σε ετήσια βάση.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουλίου κατά 3.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 247.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 45,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,03% στα 1.218 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1409 δολαρίου/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,334%. 

Στο ταμπλό, ράλι 1,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Wal-Mart. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v