Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική κίνηση στη Wall με το βλέμμα στην Πιονγιάνγκ

Οριακές απώλειες στην αμερικανική αγορά μετά το αρχικό ανοδικό ξεκίνημα, καθώς δείχνει να υποχωρεί ο κίνδυνος εμπλοκής με την Βόρειο Κορέα. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές.

Επιφυλακτική κίνηση στη Wall με το βλέμμα στην Πιονγιάνγκ

Μικρή υποχώρηση καταγράφει η αμερικανική αγορά μετά το χθεσινό μίνι-ράλι, καθώς οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας δείχνουν να αποκλιμακώνονται, μετά και την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να αποσύρει την απειλή για επίθεση στη νήσο Γκουαμ. 

Ο Dow Jones καταγράφει αυτή την ώρα οριακή πτώση 0,01% στις 21.990 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,03% στις 2.463 μονάδες. Απώλειες 0,22% και για τον Nasdaq στις 6.326. 

Εχθές η αμερικανική αγορά κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη του τελευταίου τριμήνου, καθώς οι λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγιανγκ έδειξαν να υποχωρούν. 

"Θα είναι δύσκολο για τις αγορές να ανακάμψουν πλήρως έως ότου περάσει αυτή η περίοδος (σ.σ. η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει οτι θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό για επίθεση στο Γκουάμ στα μέσα Αυγούστου) χωρίς νέες προκλητικές δηλώσεις", δήλωνε σήμερα αναλυτής της Deutsche Bank. 

"Ωστόσο, κάθε μέρα χωρίς ειδήσεις θα βοηθήσει τις αγορές να επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν το tweet του Ντόναλντ Τραμπ για 'πρωτοφανή πυρ και μανία' κατά της Πιονγιανγκ", σημείωσε. 

Η υποχώρηση των εντάσεων βοηθά και το δολάριο να ανακάμψει, καθώς ενισχύεται σήμερα κατά 03% έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων

Στην αγορά, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της General Electric μετά την χρηματιστηριακή ανακοίνωση που έδειξε ότι ο Warren Buffett πούλησε τις μετοχές της. Η Berkshire, εταιρία του γνωστού μεγιστάνα, πούλησε επίσης θέσεις στην IBM και την Costco Wholesale.  

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, με απώλειες 0,8% στα 47,2 δολάρια το βαρέλι ενώ πιέσεις 1,22% δέχεται ο χρυσός, που υποχωρεί στα 1.274 δολάρια την ουγκιά. 

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται 0,38% στις 7.381 μονάδες, τον DAX να καταγράφει κέρδη 0,44% στις 12.218 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται 0,57% στσις 5.150 μονάδες. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v