Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Απώλειες σημείωσαν οι δείκτες με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Ελεύθερη πτώση 15% για τη μετοχή της Macy's. Βούτηξε 3% το αργό. Σε χαμηλό 18 μηνών ο χρυσός. Στο 2,86% το αμερικανικό 10ετές.

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Πτώση κατέγραψαν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα και η βουτά της Macy's ενίσχυσαν το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι απώλειες στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,54% ή 137 μονάδων στις 25.162, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,76% στις 2.818 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,23% στις 7.774 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Μerck (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (-3,79%) και Βoeing (-2,18%).

Ο τεχνολογικός τομέας, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη στάθμιση στον S&P 500, διολίσθησε πάνω από 1,5%, επιβαρυμένος από τα αρνητικά αποτελέσματα της κινεζικής Tencent. Στο «κόκκινο» έκλεισαν και άλλες μετοχές τεχνολογικών κινεζικών εταιρειών, όπως της Alibaba και της JD.com.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Macy's υποχώρησε πάνω από 15%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις δεύτερου τριμήνου.

Καθοδικές πιέσεις άσκησαν στις αμερικανικές μετοχές και οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, η άνοδος του δολαρίου, το sell-off στον χαλκό και η ευρύτερη αδυναμία των αναδυόμενων αγορών.

Η τουρκική λίρα έπεσε στο ιστορικό χαμηλό των 7,24 λιρών το δολάριο τη Δευτέρα, αλλά την Τετάρτη η ισοτιμία ανέκαμψε κοντά στο επίπεδο των 6 λιρών.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούλιο, μετά από άνοδο 0,2% τον Ιούνιο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,1%.

Την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών σημείωσε η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων το τρίτο τρίμηνο, πραγματοποιώντας άλμα 2,9%

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI βούτηξε 3% στα 65,01 δολάρια ανά βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα εβδομάδων. Η τιμή του χρυσού κινήθηκε 1,3% χαμηλότερα στα 1.180 δολ./oz. Πρόκειται για χαμηλό 18 μηνών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του ευρώ, παραμένοντας κοντά στο υψηλό 13 μηνών του $1,134.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βούτηξε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,86%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v