Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στην τουρκική λίρα

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τρεις δείκτες στη Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 116 μονάδες. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες 8% για την Tesla.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στην τουρκική λίρα

Άνοδο καταγράφει η Wall Street με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις διακυμάνσεις της τουρκικής λίρας και στις επερχόμενες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,53% στις 25.692 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% υψηλότερα στις 7.816 μονάδες, και ο S&P 500 σημειώνει  άνοδο 0,38% στις 2.851 μονάδες. 

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την εμπορική πολιτική. Την Πέμπτη, η ανακοίνωση πως οι ΗΠΑ και η Κίνα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις για την εμπορική πολιτική, περιόρισε τις ανησυχίες για κλιμάκωση της κόντρας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η κρίση στην τουρκική λίρα, η οποία προκαλεί φόβους μετάστασης στις αναδυόμενες αγορές.

«Οι αγορές έκλεισαν με άνοδο χθες εν μέσω προσδοκιών ότι θα επιλυθεί η εμπορικά κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα» έγραψε σε σημείωμα ο Ντέιβιντ Μάντεν, αναλυτής της CMC Markets UK.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου πως αυτή ήταν μόνο μια επιβεβαίωση ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα υπάρξει κάποια εμπορική συμφωνία» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,12% στα 66,19 δολάρια, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,08% στα 1.185 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,14 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 2,85%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 8%, μετά τη συνέντευξη του CEO, Έλον Μασκ, στους New York Times στην οποία παραδέχθηκε ότι η χρονιά αυτή ήταν η πιο δύσκολη της καριέρας του.

Πτώση πάνω από 2% σημειώνει η μετοχή της Nvidia. Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v