Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά Dow Jones και S&P με το εμπόριο στο επίκεντρο

Οι επενδυτές αναμένουν, με αισιοδοξία, το νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, αυτή την εβδομάδα. Μικρή πτώση για τον Nasdaq. Κέρδη για το αμερικανικό αργό. Υποχωρεί - στο 2,85% - η απόδοση του 10ετούς Treasury.

Ανοδικά Dow Jones και S&P με το εμπόριο στο επίκεντρο

Θετικά πρόσημα για Dow Jones και S&P, καθώς οι αναφορές για προγραμματισμένες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας ενισχύουν το σενάριο δυνητικής λύσης της εμπορικής διαμάχης.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,32%, στις 25.751 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,1%, στις 2.853 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,23% στις 7.798 μονάδες, ενώ 

Οι συναντήσεις, σε χαμηλό πολιτικό επίπεδο, θα γίνουν στις 22 και 23 Αυγούστου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, λίγο πριν εφαρμοστούν οι νέοι δασμοί σε προϊόντα αξίας 16 δισ. δολαρίων, και από τις δύο πλευρές.

Kέρδη και σε Ευρώπη και Ασία, μετά τις θετικές εμπορικές εξελίξεις. Η δυνατή συνεδρίαση από τη Wall την Παρασκευή, επίσης, έδωσε ώθηση στο κλίμα της αγοράς.

Το εμπορικό παρασκήνιο

Την Πέμπτη, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του CNBC, σύμφωνα με το οποίο θα γίνει ένας νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών αργότερα αυτόν τον μήνα.

Μία μέρα αργότερα, οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε η Wall Street Journal, ότι αποστολή εννέα μελών από το Πεκίνο θα έχει συζητήσεις με αξιωματούχους στις ΗΠΑ, αυτή την εβδομάδα.

Όπως ανέφερε, οι νέες επαφές μπορεί να οδηγήσουν σε συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των δύο χωρών, το Νοέμβριο. Και ενώ τα τελευταία αυτά νέα φέρνουν αισιοδοξία στις αγορές, οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί.

Χτύπημα στην Tesla

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, φτάνοντας στα $296,23. Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Elon Musk, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει εκφράσει τη στήριξη του για χρηματοδότηση ενός σχεδίου αποχώρησης από τη Wall Street.  

Οι αναλυτές της JPMorgan περιέκοψαν την τιμή-στόχο της μετοχής στα 195 δολάρια, από $308, τοποθετώντας τη στη θέση που ήταν στις 8 Αυγούστου, πριν το διάσημο tweet του ιδρυτής της, καθώς δεν θεωρούν ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη για την έξοδο από τη Wall Street, ούτε ότι υπήρξε επίσημη πρόταση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Musk σόκαρε τους επενδυτές με την ανακοίνωση του στο Twitter, ότι θα βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο έναντι 72 δισ. δολαρίων, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πού θα βρει τη χρηματοδότηση, πέρα από το ότι είναι «εξασφαλισμένη». 

Δολάριο, αργό και Treasury

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου με μικρά ημερήσια κέρδη φτάνει στα 96,21, παίρνοντας ώθηση από τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης της εμπορικής έντασης.

Ενισχυμένα είναι τα bullish στοιχήματα από τα hedge funds, όσον αφορά το αμερικανικό νόμισμα, φτάνοντας τα στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Οι καθαρές long θέσεις ενισχύθηκαν 1,8 δισ. δολάρια, στα 30,8 δισ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με ανάλυση που παρουσιάζουν οι Financial Times.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό ενισχύεται 0,5%, στα 65,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 2,85%.

Στο ταμπλό, η SodaStream κάνει «άλμα» 10%, μετά τη συμφωνία εξαγοράς από την εταιρεία γίγαντα στον τομέα των αναψυκτικών και σνακ, PepsiCo, έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v