Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street για τρίτη σερί συνεδρίαση. Άνοδος 90 μονάδων για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Υποχώρησε το δολάριο. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση εν αναμονή των εμπορικών συζητήσεων ΗΠΑ-Κίνας μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συζητήσεις θα είναι διήμερες και θα λάβουν χώρα στην Ουάσινγκτον την Τρίτη και την Τετάρτη λίγο πριν επιβληθούν νέοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα από τις ΗΠΑ. Ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών επανέφερε στο προσκήνιο φήμες για επικείμενη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ- Κίνας τον Νοέμβριο.

Στο μεταξύ, πιέσεις –ηπιότερες τούτη τη φορά- ασκήθηκαν στο τουρκικό νόμισμα μετά την υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από δύο οίκους αξιολόγησης την Παρασκευή και ενώ η κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας συνεχίζεται. Σήμερα το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε στις 6,10 λίρες ανά δολάριο. Νωρίτερα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των ΗΠΑ εξαιτίας της επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η PepsiCo προχωρά στην εξαγορά της SodaStream έναντι 3,2 δισ. δολαρίων. Ειδικότερα, η PepsiCo συμφώνησε να αποκτήσει τις μετοχές της SodaStream με premium 32%, στα 144 δολάρια.

Επιπλέον και η Tyson Foods προχωρά στην εξαγορά της Keystone Foods έναντι 2,16 δισ. δολαρίων σε ρευστό.

Παράλληλα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Estee Lauder. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 186 εκατ. δολάρια, τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 61 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 3,3 δις. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τα προσαρμοσμένα κέρδη να να ανέλθουν στα 56 σεντς και τα έσοδα στα 3,26 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,35% ή 90 μονάδων στις 25.758, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,24% στις 2.857 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,06% στις 7.821 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+3%) και Johnson & Johnson (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walmart (-1,9%) και Intel (-1,3%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,8% στα 66,43 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ανέκαμψε για δεύτερη μέρα από το χαμηλό 19 μηνών, τούτη τη φορά κατά 0,9% στα 1.194 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1468 δολ. από 1,1437 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έπιασε χαμηλό αντίστοιχο του Μαΐου καθώς σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,82%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v