Στους ρυθμούς της Fed κινείται η Wall

Νευρικότητα και επιφυλακτικές κινήσεις σηματοδοτούν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall, με την αγορά σε σταθεροποιητική κίνηση εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. Πτώση στις ευρωαγορές.

Νευρικότητα και επιφυλακτικές κινήσεις σηματοδοτούν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall, με την αγορά σε σταθεροποιητική κίνηση εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Ο όγκος συναλλαγών έως τώρα είναι ιδιαίτερα ισχνός, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της απόφασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας ξεκινά σήμερα, με την ανακοίνωση για τα επιτόκια να ανακοινώνεται αύριο, στις 21:15 (ώρα Ελλάδας). Οι αναλυτές προβλέπουν νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και μετά, στάση αναμονής από την κεντρική τράπεζα, έως το β’ εξάμηνο.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η πτώση στις τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ εμφάνισε σημάδια επιτάχυνσης το Φεβρουάριο, όπως αναφέρει η Standard and Poor's.

Ειδικότερα, ο δείκτης Case - Shiller που εκπονεί, δείχνει υποχώρηση 12,7% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν υποχώρηση κατά 12%.

Στην αγορά, πτώση άνω του 7% εμφανίζει ο τίτλος της Merck, μετά την απόρριψη από την ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, FDA, του φαρμάκου Cordaptive για την χοληστερίνη.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Corning μετά την ανακοίνωση τριπλασιασμού των κερδών α’ τριμήνου.

Ισχυρά κέρδη και για τον τίτλο της Home Depot καθώς τα κέρδη της στο α΄ τρίμηνο υπερέβησαν τις προσδοκίες.

Εκτίναξη πάνω από 10% και για τον τίτλο της Mastercard μετά την ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού της κερδοφορίας της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.846 μονάδες με πτώση 0,19%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,06%, στις 2.423 μονάδες. Πτώση 0,26% για τον S&P 500, στις 1.392 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,02% στις 6.089,4 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,58% στις 6.885,34 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι έχασε 0,71%, κλείνοντας στις 4.977,1 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v