Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες - πετρέλαιο πιέζουν τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος η αμερικανική αγορά, καθώς η διαμόρφωση της πετρελαϊκής τιμής κοντά σε ιστορικά υψηλά αλλά και τα αποτελέσματα των Fannie Mae και UBS δυσχεραίνουν το κλίμα. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος η αμερικανική αγορά, καθώς η διαμόρφωση της πετρελαϊκής τιμής κοντά σε ιστορικά υψηλά αλλά και τα αποτελέσματα των Fannie Mae και UBS δυσχεραίνουν το κλίμα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η απόσυρση της προσφοράς της Microsoft για τη Yahoo οδήγησε την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το πετρέλαιο, τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι προειδοποιήσεις του Ben Bernanke δίνουν τον τόνο στην αγορά.

Ειδικότερα, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η αύξηση των κατασχέσεων κατοικιών ενδέχεται να πλήξει την ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο, αν και υποχωρεί σήμερα, βρίσκεται ψηλά στην εταιρική και επενδυτική ατζέντα, καθώς παραμένοντας σε επίπεδα κοντά στα 120 δολάρια το βαρέλι ανατρέπει οικονομικούς σχεδιασμούς και περιορίζει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Στην αγορά, πιέσεις δέχεται ο ευρύτερος χρηματοοικονομικός κλάδος μετά τις ανακοινώσεις για ζημιές των Fannie Mae, D.R. Horton αλλά και της ελβετικής UBS.

Ειδικότερα η Fannie Mae, ο κορυφαίος όμιλος παροχής στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε παράλληλα ότι μειώνει το μέρισμά του αλλά προχωρά και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 δισ. δολαρίων.

Οι ζημιές α’ τριμήνου έφθασαν στα 2,51 δισ. δολάρια ή 2,57 δολάρια ανά μετοχή, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει ότι οι ζημιές θα διαμορφώνονταν στα 1,48 δολάρια ανά μετοχή.

Μετά το κλείσιμο αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των Walt Disney και Cisco Systems.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.914 μονάδες με απώλειες 0,42%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,36%, στις 2.455 μονάδες. Πτώση 0,36% και για τον S&P 500, στις 1.402 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,79%, στις 5.023 μονάδες ενώ απώλειες 0,82% εμφανίζει ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, που κινείται στις 6.993 μονάδες. Πτώση 0,86% στον FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.161 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v