Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall με τη Yahoo στο προσκήνιο

Πιέσεις δέχεται η Wall Street, μετά την άρση της πρότασης εξαγοράς της Microsoft για την Yahoo και την εκτίμηση ότι η BoA πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθεια απόκτησης της Countrywide. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά άρση της πρότασης εξαγοράς για την Yahoo από τη Microsoft, αλλά και την εκτίμηση ότι η Bank of America πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθεια απόκτησης της Countrywide Financial.

Ειδικότερα, τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση δίνουν οι ειδήσεις από το μέτωπο των εξαγορών και ειδικότερα η ανακοίνωση της Microsoft ότι αποσύρει την πρόταση εξαγοράς που είχε καταθέσει για την εξαγορά του ιντερνετικού κολοσσού Yahoo, λόγω ασυμφωνίας στο τίμημα.

Το κλίμα επιβάρυνε περαιτέρω η εκτίμηση του αναλυτή της Friedman Billings Ramsey & Co., Paul Miller, ότι η Bank of America πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την προσπάθεια εξαγοράς της Countrywide Financial

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.952,03 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,81%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,62% και διαμορφώνεται στις 2.461,62 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,58%, στις 1.405,68 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικές απώλειες εμφανίζει ο τίτλος της Yahoo, συμπαρασύροντας και άλλους τεχνολογικούς τίτλους, ενώ αντίθετα μικρά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Microsoft.

Ισχυρή πτώση σημειώνει επίσης ο τίτλος της Countrywide Financial, ενώ πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Bank of America. Απώλειες σημειώνουν επίσης οι μετοχές των General Motors και American Insurance Group.

Στον αντίποδα, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Sprint Nextel, με αφορμή δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η γερμανική Deutsche Bank εξετάζει το ενεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την εταιρία.

Την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εντείνει επίσης η νέα αναρρίχηση του πετρελαίου στην περιοχή των 120 δολαρίων το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, μικτές τάσεις επικράτησαν στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, εν μέσω φόβων ότι τα αποτελέσματα τριμήνου δεν θα είναι αρκετά ισχυρά ώστε να διατηρηθεί η ανοδική τάση.

Ειδικότερα, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με κέρδη 0,13%, στις 7.052,08 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε υποχώρηση 0,13% και έκλεισε στις 5.063,36 μονάδες. Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε σήμερα κλειστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v