Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στη Wall με τράπεζες στο επίκεντρο

Ράλι στην αμερικανική αγορά με έμφαση στους τραπεζικούς τίτλους, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη μείωση επιτοκίων της Fed, τα μεικτά οικονομικά στοιχεία και την πτώση του πετρελαίου. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ισχυρά κέρδη στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη χθεσινή μείωση επιτοκίων της Fed, στα μεικτά οικονομικά στοιχεία, την πτώση του πετρελαίου και στα κέρδη της ExxonMobil.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε οριακά χαμηλότερα, χάνοντας γρήγορα τα κέρδη που αποκόμισε μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Σημειώνεται ότι η Fed μείωσε, ως αναμενόταν, τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2% ενώ υιοθέτησε πιο "ουδέτερη" στάση σχετικά με τις μελλοντικές της κινήσεις.

Στη σημερινή επενδυτική ατζέντα κυριαρχούν τα μεικτά οικονομικά στοιχεία, η άνοδος του δολαρίου και η σημαντική υποχώρηση του πετρελαίου.

Ο "μαύρος χρυσός" υποχωρεί κάτω και από τα 111 δολάρια, στα 110,5 δολάρια με απώλειες 2,61%, καθώς η σταδιακή ισχυροποίηση του δολαρίου μειώνει την ελκυστικότητα του εμπορεύματος ως επενδυτική επιλογή.

Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μετά το υψηλό των 119,93 δολαρίων το βαρέλι τη Δευτέρα.

"Ο συνδυασμός επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας και ισχυροποίησης του δολαρίου ασκεί πιέσεις στο πετρέλαιο", σχολιάζει ο James Williams της WTRG Economics.

Εν τω μεταξύ, στο οικονομικό μέτωπο, αύξηση 0,3% εμφάνισαν τόσο τα καταναλωτικά εισοδήματα όσο και οι τιμές καταναλωτή το Μάρτιο, ενώ ανοδικά κατά 35.000 κινήθηκαν και οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, στις 380.000.

Όμως η αναπάντεχη σταθεροποίηση του δείκτη μεταποίησης ISM τον Απρίλιο, στο 48,6 έναντι προβλέψεων για περαιτέρω υποχώρηση στο 48, βελτίωσε το κλίμα στην αγορά.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι τράπεζες, με τις American Express και Citigroup να καταγράφουν κέρδη άνω του 3%.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της ExxonMobil, μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών της κερδών κατά 17% στα 10,89 δισ. δολάρια με έσοδα ύψους 116,8 δισ. δολαρίων.  

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,37% στις 12.995 μονάδες, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 2,42% στις 2.471 μονάδες. Κέρδη 1,48% για τον S&P 500, στις 1.406 μονάδες. 

Θετικό κλίμα επικράτησε και στις ευρωαγορές, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει αμετάβλητος στις 6.087,3 μονάδες, τον CAC στο Παρίσι να κερδίζει 0,39% στις 4.996,54 μονάδες. Κλειστός σήμερα ο DAX, ο οποίος την Τετάρτη εμφάνισε κέρδη 0,92% στις 6.948,82 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v