Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals δίνουν τον τόνο στη Wall Street

Απώλειες στην αμερικανική αγορά, η οποία κινείται στους ρυθμούς των deals, με τη Yahoo να υποχωρεί κατά 20% και κέρδη για τις Microsoft, Sprint. Οριακά χαμηλότερα Φρανκφούρτη, Παρίσι, κλειστό το Λονδίνο.

Απώλειες στην αμερικανική αγορά, η οποία κινείται στους ρυθμούς των deals, με τη Yahoo να υποχωρεί κατά 20% και κέρδη για τις Microsoft, Sprint. 

Ειδικότερα, η μετοχή της Yahoo! υποχωρεί κοντά στα 23 δολάρια στο άνοιγμα έναντι κλεισίματος στα 28,67 δολάρια την Παρασκευή, εμφανίζοντας πτώση 20%, μετά την ανακοίνωση της Microsoft με την οποία αποσύρει το ενδιαφέρον της για εξαγορά του ιντερνετικού κολοσσού λόγω μη συμφωνίας στο τίμημα.

Η Citigroup υποβάθμισε τη μετοχή σε «sell» από «buy» ενώ οι αναλυτές σημειώνουν ότι υπήρχε premium εξαγοράς στη μετοχή, το οποίο αναμένεται να κλείσει σήμερα, ενώ εκφράζονται και ανησυχίες για πιθανές συλλογικές μηνύσεις από μετόχους.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Microsoft ενισχύεται κατά 2,6% στα 30,4 δολάρια από 29,2 δολάρια την Παρασκευή.

Σημαντικά κέρδη 8,2% εμφανίζει ο τίτλος της Sprint Nextel μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η γερμανική Deutsche Bank εξετάζει το ενεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την εταιρία.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Berkshire μετά τις ειδήσεις που προέκυψαν από την ετήσια γενική συνέλευση – θεσμό της εταιρίας. Σε αυτήν, ο κ. Warren Buffett αποκάλυψε ότι εξετάζεται η εξαγορά των δραστηριοτήτων της Royal Bank of Scotland στις ασφάλειες και μιας ακόμη βρετανικής εταιρίας.

Ακόμη, αν και η εταιρία απέκτησε χαρτοφυλάκια δανείων subprime, ο ίδιος σημείωσε ότι η αδυναμία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και προέβλεψε περισσότερες ζημιές για τις τράπεζες.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.967 μονάδες με απώλειες 0,70%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,43%, στις 2.466 μονάδες. Πτώση 0,47% για τον S&P 500, στις 1.407 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,09%, στις 5.065 μονάδες ενώ κέρδη 0,07% εμφανίζει ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, που κινείται στις 7.047 μονάδες. Κλειστή σήμερα η αγορά του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v