Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέχισαν υψηλότερα Dow Jones και S&P 500

Μεικτό κλείσιμο στη Wall Street, με τον Nasdaq να υποχωρεί οριακά υπό το "βάρος" της Sun Micro, σε μια συνεδρίαση που τα θετικά οικονομικά στοιχεία αντισταθμίστηκαν από διάθεση κατοχύρωσης κερδών. Kέρδη στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν Dow Jones και S&P 500, με τον Nasdaq να υποχωρεί υπό το “βάρος” της Sun Microsystems, σε μια συνεδρίαση που τα θετικά οικονομικά στοιχεία αντισταθμίστηκαν από διάθεση κατοχύρωσης κερδών. Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.058,2 μονάδες με κέρδη 0,37%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,15%, στις 2.476,99 μονάδες. Άνοδος 0,32% για τον S&P 500, στις 1.413,9 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά ξεκίνησε εντυπωσιακά, δεδομένου του ράλι της Πέμπτης, με τον Dow Jones να εκτινάσσεται κατά 110 μονάδες και τον S&P να «γράφει» κέρδη σχεδόν 1%.

«Δύσκολα εξηγείται η σημερινή κίνηση με βάση τα θεμελιώδη. Η ιστορία είναι η ίδια, έχουμε καλές ανακοινώσεις κερδοφορίας και τις κινήσεις νομισματικής πολιτικής που θέλαμε. Και μετά έρχεται η Παρασκευή και γινόμαστε πιο συντηρητικοί, μαζεύοντας τα στοιχήματα από το τραπέζι», σχολίαζε σχετικά ο Art Hogan της Jefferies.

Τη σημερινή συνεδρίαση σηματοδότησαν, το θετικό momentum από τη νέα μείωση επιτοκίων της Federal Reserve, τα στοιχεία της αγοράς εργασίας που αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας, την επιστροφή του πετρελαίου στα 116 δολάρια και από την κινητικότητα στο μέτωπο Microsoft-Yahoo.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο οι νέες θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά μόλις 20.000, έναντι προσδοκιών για νέα υποχώρηση κατά 78.000 και -81.000 θέσεις εργασίας το Μάρτιο. Η ανεργία υποχώρησε στο 5% από 5,1% το Μάρτιο. Η είδηση προκάλεσε ράλι στο δολάριο και ξεπούλημα στα αμερικανικά ομόλογα.

Άνοδο 1,4% εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ το Μάρτιο, έναντι προσδοκιών για αύξηση κατά μόλις 0,2%.

Παράλληλα, το κλίμα στην αγορά βελτιώθηκε και από την ανακοίνωση της Federal Reserve για αύξηση των κεφαλαίων που θα διαθέσει στο σύστημα μέσω τακτικής δημοπρασίας, αλλά και για αύξηση των επενδυτικών προϊόντων που δέχεται ως εχέγγυα.

Στην αγορά, συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση των «ταλαιπωρημένων» τραπεζικών τίτλων με τη Citi να ενισχύεται κατά 1,9% και την Bank of America να εμφανίζει άνοδο 1%. Από τις μετοχές του Dow Jones, πτωτικά κινήθηκαν Wal Mart και IBM.

Παράλληλα, κέρδη άνω του 3% εμφάνισε ο τίτλος της Yahoo μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η Microsoft θα προχωρήσει σε επιθετική προσφορά για την εταιρία, μετά την απόρριψη της πρώτης προσφοράς της τον Ιανουάριο.

«Βουτιά» 21% για τον τίτλο της Sun Microsystems μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 34 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο.

Κέρδη για τη μετοχή της Viacom μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 33%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε κέρδη 2,51%, στα 11,42 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 0,34%, στα 14,93 δολάρια. Πτώση 3,99% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 43,06 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφάνισε κέρδη 2,11%, στις 6.215,5 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε άνοδο 1,46%, στις 5.069,71 μονάδες. Κέρδη 1,36% για τον DAX 30, στις 7.043,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v