Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική κίνηση στη Wall

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, τα θετικά οικονομικά στοιχεία, αλλά και την προειδοποίηση μέλους της Fed για τον πληθωρισμό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, τα θετικά οικονομικά στοιχεία, αλλά και την προειδοποίηση μέλους της Fed για τον πληθωρισμό.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της Fannie Mae ήταν αρκετές για να οδηγήσουν και την αγορά σε θετικό κλείσιμο, παρά το αδύναμο ξεκίνημα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve του Κάνσας, κ. Thomas Hoenig ότι ο πληθωρισμός πλέον διαμορφώνεται σε «μη αποδεκτά» επίπεδα προβληματίζει τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Hoenig δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις για τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, η εκτίναξη της παραγωγικότητας κατά 2,2% στο α’ τρίμηνο έναντι προσδοκιών για βελτίωση κατά 1,8%, διασκεδάζει τις ανησυχίες για την ανάπτυξη. Το εργατικό κόστος αυξήθηκε κατά επίσης 2,2% έναντι εκτιμήσεων για 2,6%.

Λίγο μετά το άνοιγμα, αναμένεται ο δείκτης επικείμενων κατοικιών Μαρτίου, που κατά πάσα πιθανότητα έχει υποχωρήσει.

Στην αγορά, η κινητικότητα επικεντρώνεται στις μετοχές των εταιριών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Disney μετά την αύξηση των κερδών της κατά 21% στο β’ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Οριακά υποχωρεί ο τίτλος της Cisco μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών της κατά 5%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.006 μονάδες με απώλειες 0,11%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,03%, στις 2.484 μονάδες. Πτώση 0,03% για τον S&P 500, στις 1.417 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,97%, στις 5.090 μονάδες ενώ κέρδη 0,98% εμφανίζει ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, που κινείται στις 7.085 μονάδες. Άνοδος 0,75% στον FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.261 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v