Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στη Wall λόγω Fannie Mae

Σε θετικό έδαφος περνά η αμερικανική αγορά, μετά τις διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της Fannie Mae που βοηθούν τον τραπεζικό κλάδο να ανακάμψει. Σε νέα υψηλά το πετρέλαιο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος περνά η αμερικανική αγορά, μετά τις διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της Fannie Mae που βοηθούν τον τραπεζικό κλάδο να ανακάμψει.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η απόσυρση της προσφοράς της Microsoft για τη Yahoo οδήγησε την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η ανακοίνωση της Fannie Mae για αναπάντεχα ισχυρές ζημιές στο α' τρίμηνο προκάλεσε ξεπούλημα στους τραπεζικούς τίτλους, με τον Dow Jones να καταγράφει τριψήφιες απώλειες. 

Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις της διοίκησης της εταιρίας παροχής στεγαστικών δανείων για τη χρηματοοικονομική της κατάσταση και για ανάκαμψη στα επόμενα τρίμηνα, βοήθησαν την αγορά να γυρίσει σε θετικό έδαφος.  

Σε χθεσινή του ομιλία, ο επικεφαλής της Federal Reserve τόνισε ότι η αύξηση των κατασχέσεων κατοικιών ενδέχεται να πλήξει την ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η πετρελαϊκή τιμή σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, λόγω και της υποχώρησης του αμερικανικού νομίσματος. Η τιμή του "μαύρου χρυσού" η οποία ξεπερνά πλέον και τα 122 δολάρια το βαρέλι, ανατρέπει οικονομικούς σχεδιασμούς και περιορίζει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Μετά το κλείσιμο αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των Walt Disney και Cisco Systems.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.995 μονάδες με άνοδο 0,2%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,50%, στις 2.476 μονάδες. Κέρδη 0,5% και για τον S&P 500, στις 1.414 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,44%, στις 5.040,92 μονάδες ενώ απώλειες 0,5% εμφάνισε ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, στις 7.017,1 μονάδες. Αμετάβλητος έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.215,2 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v