Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανήλθε πάνω από τις 13.000 ο Dow

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Wall Street με την νέα προσφορά της Microsoft για την Yahoo! και την βελτίωση του δείκτη των δεικτών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για το πετρελαίο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με την νέα προσφορά της Microsoft για την Yahoo! αλλά και την βελτίωση του δείκτη των δεικτών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την άνοδο του πετρελαίου.

Ειδικότερα, η αμερικανική αγορά διευρύνει τα κέρδη της αντλώντας ώθηση από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και κυρίως τα κέρδη που καταγράφει ο τίτλος της Yahoo! μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι διεξάγει νέες συζητήσεις με τον ιντερνετικό κολοσσό όχι όμως για την πλήρη εξαγορά του.

Το θετικό κλίμα στην αγορά ενίσχυσε περαιτέρω και η άνοδος που κατέγραψε ο δείκτης των δεικτών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,1%, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι η αμερικανική οικονομία είναι μεν αδύναμη αλλά δεν βρίσκεται σε φάση ύφεσης.

Έτσι, ο Dow Jones επανήλθε στη σημερινή συνεδρίαση πάνω από τις 13.000, καθώς αυτήν την ώρα κινείται στις 13.121,38 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,04%. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,76% και διαμορφώνεται στις 2.548,11 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,96%, στις 1.439,03 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικά κέρδη της τάξης του 1% εμφανίζει ο τίτλος της Yahoo! μετά την είδηση για διεξαγωγή νέων συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας με την Microsoft, συμπαρασύροντας και άλλες μετοχές του κλάδου. Αντίθετα, απώλειες καταγράψει ο τίτλος της Microsoft.

Ανοδικά κινούνται επίσης οι μετοχές των εταιριών ενέργειας, ωθούμενες από τις εκτιμήσεις ότι η ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,15% και έκλεισε στις 6.376,50 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,97% και ολοκλήρωσε στις 7.225,94 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 1,26% υψηλότερα, διαμορφούμενος στις 5.142,10 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v