Ισχυρές τραπεζικές πιέσεις δέχεται η Wall

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η Wall Street, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι φόβοι για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι φόβοι για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Ειδικότερα, η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε εν μέσω αρνητικού κλίματος, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής τράπεζας στεγαστικών δανείων Bradford & Bingley PLC ότι λόγω αυξημένων επισφαλειών διαπραγματεύεται την πώληση του 23% του μετοχικού της κεφαλαίου το private equity TPG, αλλά και τις κινήσεις των Wachovia και Washington Mutual να προχωρήσουν σε διοικητικές αλλαγές.

Εξέλιξη που επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.

Το κλίμα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά την κίνηση της Standard & Poor’s να μειώσει τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας για τρία μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ και συγκεκριμένα για τις Lehman Brothers, Merrill Lynch και Morgan Stanley, γεγονός που ενέτεινε τις ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων.

Εν μέσω αυτού του κλίματος λοιπόν, ο Dow Jones καταγράφει αυτήν την ώρα απώλειες 1,42%, κινούμενος στις 12.458,63 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,78% και διαμορφώνεται στις 2.477,68 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται στις 1.381,15 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,37%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, όπως ήταν φυσικό ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι περισσότεροι τίτλοι του χρηματοπιστωτικού κλάδου, μεταξύ των οποίοι οι American Express, Bank of America, JP Morgan Chase, Wachovia, Washington Mutual.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα και τις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,76% και έκλεισε στις 6.007,60 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση 1,24% και ολοκλήρωσε στις 7.008,77 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 1,58% χαμηλότερα και διαμορφώθηκε στις 4.935,21 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v