Θετικό "γύρισμα" στην Wall λόγω προϋπολογισμού

Τα ευνοϊκά σχόλια στο πλαίσιο των συνομιλιών για τον "δημοσιονομικό γκρεμό" στις ΗΠΑ ανατρέπουν τις αρχικές απώλεις στην Wall. Θετικό "γύρισμα" και στις ευρωαγορές. Πτώση πετρελαίου στα 86$.

Τα ευνοϊκά σχόλια υψηλόβαθμου Ρεπουμπλικανού για συμφωνία στον αμερικανικό προϋπολογισμό, ανέτρεψαν τις αρχικές απώλειες και δημιουργούν ήπια ανοδικές τάσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, Τζον Μπόενερ, δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την αποφυγή αυτή της κρίσης εγκαίρως,» και τόνισε ότι οι οι Ρεπουμπλικανοί είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν αυξήσεις των φορολογικών εσόδων, εφόσον οι Δημοκρατικοί συμφωνήσουν σε περικοπές των δαπανών.

Το επίκεντρο στρέφεται τώρα στην δημοσίευση της έκθεσης Beige Book της κεντρικής τράπεζας Federal Reserve.
 
Μετά από πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 12.920 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,15% στις 1.402 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,11% υψηλότερα στις 2.972 μονάδες.

Το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στις συνομιλίες για τον δημοσιονομικό γκρεμό που απειλεί τις ΗΠΑ και τα σχόλια των πολιτικών παραγόντων πάνω σε αυτό το ζήτημα, που πρέπει να επιλυθεί μέχρι το τέλος του έτους, για να αποφύγει η αμερικανική οικονομία τις δραματικές επιπτώσεις.

Τα χθεσινά πολιτικά σχόλια που έδειξαν μικρή πρόοδο στις συνομιλίες, προκάλεσαν πτώση στην Wall Street με τον Dow να υποχωρεί 1% μέχρι στιγμής στην εβδομάδα.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με πτώση και σήμερα, ενώ η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας με τις δυσοίωνες ενδείξεις για την αγορά ακινήτων επιτάχυνε τις απώλειες των δεικτών.

Στην συνέχεια ωστόσο, οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων περιόρισε την πτώση.

Κατά τα λοιπά, το δολάριο ενισχύεται, ενώ η τιμή του πετρελαίου διολισθαίνει κάτω από τα 87 δολ. ανά βαρέλι μετά την υποβάθμιση των στόχων του ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Το συμβόλαιο του αργού στην Νέα Υόρκη υποχωρεί 1% και πλέον στα 86,24 δολ. ανά βαρέλι.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις μειώθηκαν 0,3% στις 368.000 κατοικίες (στο 12μηνο.)

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Green Mountain Coffee Roasters εκτινάσσεται σχεδόν 20% μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Και η Express αντιδρά καλά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Costco Wholesale κερδίζει 3,33% μετά την ανακοίνωση για έκτακτο μέρισμα 7 δολ. ανά μετοχή.

Η Knight Capital Group εκτινάσσεται 20% και πλέον μετά την προσφορά εξαγοράς της από την Getco Holding Co.

Με ελαφρώς ανοδικές τάσεις ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρακολουθώντας τις εξελίξεις όσον αφορά τον «δημοσιονομικό γκρεμό» στις ΗΠΑ.

Οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν αρνητικά, με «δεύτερες σκέψεις» σχετικά με το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά τα πρόσημα «γύρισαν» προς τα πάνω το απόγευμα, ακολουθώντας την ανάκαμψη του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,06% υψηλότερα στις 5.803 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,15% στις 7.343 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 0,37% υψηλότερα στις 3.515 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v