Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στη Wall

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον να είναι επικεντρωμένο στη συνάντηση Ομπάμα με τους επικεφαλής του Κογκρέσου.Πτώση για πετρέλαιο, χρυσό. Υψηλό δύο εβδομάδων για δολάριο.Στο κόκκινο η Ευρώπη.

Απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν θα έλθουν σε συμφωνία για το δημοσιονομικό γκρεμό.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,61% στις 13.036 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,62% στις 1.411 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,67% στις 2.970 μονάδες.

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί στις 10 (ώρα Ελλάδας) στο Λευκό Οίκο με τους επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στη σημερινή του ομιλία θα προτείνει ένα νέο σχέδιο για το δημοσιονομικό γκρεμό.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν κατά 3,7% το Νοέμβριο. Πρόκειται για θετική αναθεώρηση της πρώτης εκτίμησης του υπουργείου για αύξηση κατά 3,6%.

Ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI αυξήθηκε το Δεκέμβριο στο 51,6 από 50,6 τον προηγούμενο μήνα

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι μετοχές της Citigroup, της JP Morgan και της Βank of America σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη από 1%.

Η μετοχή της Hewlett Packard υποχωρεί 0,7%, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ξεκίνησε έρευνα για την λογιστική εγγραφή ζημιών από την εξαγορά της Autonomy.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο ενισχύεται σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του ιαπωνικού γεν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,32 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο υποχωρεί 0,21% στα 90,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,46% στα 1.656 δολάρια η ουγκιά.

Η ΕΙΑ ανακοίνωσε η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα 6,98 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 600.000 βαρέλια.

Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,53% στις 5.923 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με απώλειες 0,57% στις 7.612 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα 1,48% στις 3.620 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v