Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη διαδοχική άνοδος για τον S&P

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Απογοήτευσαν τα οικονομικά στοιχεία σε μεταποίηση και στεγαστική αγορά. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Απογοήτευσαν τα οικονομικά στοιχεία σε μεταποίηση και στεγαστική αγορά. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ήπιες πιέσεις εκδηλώθηκαν στη Wall στην έναρξη της συνεδρίασης μετά το υψηλό 5 ετών που έπιασαν οι δείκτες την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα λόγω του εορτασμού της ημέρας του Λούθερ Κινγκ.

Ειδικότερα, αρχικά οι επενδυτές προχώρησαν σε μερική κατοχύρωση κερδών με αφορμή τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία καθώς ο δείκτης μεταποίησης Richmond Fed σημείωσε «βουτιά» τον Ιανουάριο στο -12 από 5 τον προηγούμενο μήνα.

Αντίστοιχα, οι μεταπωλήσεις παλαιών κατοικιών τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ μειώθηκαν 1% ενώ συνολικά στο 12μηνο πουλήθηκαν 4,94 εκατ. κατοικίες έναντι 5,1 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο αργότερα οι δείκτες στη Wall κινήθηκαν ανοδικά μετά από μια σειρά καλών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Άλλωστε όπως δήλωσε αναλυτής της Wall, "ήταν τόσο χαμηλές οι προσδοκίες κερδοφορίας για τις εταιρείες που κάθε καλό αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο να δίνει πνοή στους δείκτες".

Τις εντυπώσεις στη Wall κέρδισαν οι εισηγμένες DuPont και Travelers . Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη της Du Pont μπορεί να υποχώρησαν κατά 70% στο δ’ τρίμηνο ωστόσο ήταν σαφώς πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Επιπλέον μεγαλύτερη της αναμενόμενης ήταν η κερδοφορία δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η ασφαλιστική Travelers δεδομένων των αποζημιώσεων που κλήθηκε να πληρώσει λόγω του καταστροφικού τυφώνα Σάντυ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,6% στα 96,15 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,2% στα 1.694 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 2,4% στα 1,52 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,6% στα 23,62 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,46%, στις 13.712,13 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,44% κλείνοντας στις 1.492,57 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,27% στις 3.143,18 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών, ενώ στις ευρωπαϊκές αγορές επικράτησαν διορθωτικές τάσεις μετά την χθεσινή αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,03% στις 6.179 μονάδες, ο DAX 0,68% χαμηλότερα στις 7.696 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,59% στις 3.741 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v