Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall εν μέσω "βροχής" από Q4

Τα υψηλά 5 ετών "χωνεύει" η Wall Street, παρακολουθώντας την πληθώρα από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Στο επίκεντρο τα τεχνολογικά Q4. Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές.

Τα υψηλά 5 ετών «χωνεύει» η Wall Street, παρακολουθώντας την πληθώρα από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Διόρθωσαν οι ευρωαγορές.

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν σχεδόν αμετάβλητοι στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, αλλά πιέστηκαν ελαφρώς στην συνέχεια, εξαιτίας απογοητευτικών στοιχείων για την αγορά ακινήτων.

Αυτή την ώρα επανέρχονται τα μικτά πρόσημα και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 13.667 μονάδες, ο S&P είναι στάσιμος στις 1.486 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 3.127 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε χθες κλειστό για την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Την περασμένη Παρασκευή, οι αμερικανικές μετοχές ολοκληρωσαν την τρίτη συνεχόμενη κερδοφόρο εβδομάδα, με τον S&P 500 στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών.

Τα διεθνή χρηματιστήρια κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών, ενώ στις ευρωπαϊκές αγορές επικράτησαν διορθωτικές τάσεις μετά την χθεσινή αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,03% στις 6.179 μονάδες, ο DAX 0,68% χαμηλότερα στις 7.696 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,59% στις 3.741 μονάδες.

Σημαντική επίδραση έχει η απόφαση της Ιαπωνίας να θέσει στόχο πληθωρισμού 2% και να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα ανοιχτών αγορών ομολόγων, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η αγορά πίστωσης στην οικονομία και να παταχθεί ο αποπληθωρισμός.

Θετική επιρροή έχει και η εκτίναξη του γερμανικού δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW τον Ιανουάριο.

Από το αμερικανικό στατιστικό μέτωπο, τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων, προκάλεσαν απογοήτευση. Οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν 1% τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Παρά την πτώση του Δεκεμβρίου πάντως, οι μεταπωλήσεις ήταν ενισχυμένες 12,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Επίσης, ο δείκτης δραστηριότητας μεταποίησης Richmond Fed υποχώρησε τον Ιανουάριο στο αρνητικό 12 από 5 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας που καλύπτει μια ευρεία περιφέρεια πολιτειών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, πληθώρα επιχειρήσεων ανακοινώνουν τα αποτελέσματα κερδών και εσόδων δ΄ τριμήνου.

Μεταξύ αυτών η DuPont (+1,36%), η Verizon Communications (+0,9%) και η Johnson & Johnson (+0,45%).

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα αρχίσει η κλιμάκωση των τεχνολογικών Q4 με τα αποτελέσματα της Google και της International Business Machines μεταξύ άλλων.

Κατά τα λοιπά, η Research in Motion εκτινάσσεται 8% μετά τη δήλωση ότι ίσως να μην πωλήσει την επιχείρηση συσκευών.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις αγορές εμπορευμάτων. Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 4 δολ. ή 0,25% στα 1.695 δολ. ανά ουγκιά. Το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 47 σεντς στα 95,95 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v