Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall με το Q4 στο επίκεντρο

Ενισχύονται οι μετοχές στη Wall, με τα εταιρικά αποτελέσματα να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Eντυπωσιακά κέρδη για Procter & Gamble. Σε υψηλό 11 μηνών το ευρώ. Πτώση για χρυσό. Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το Q4 να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 13.860 μονάδες, ο S&P σημειώνει άνοδο 0,35% στις 1.500 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,31% στις 3.140 μονάδες.

"Δεν ανοίγουμε σαμπάνιες, αλλά η οικονομία φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα και έχουμε φύγει από τα χαμηλά που είχαμε δει την προηγούμενη χρονιά. Tα κέρδη, τα οποία είναι ελαφρώς καλύτερα από τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, αντανακλούν αυτή τη βελτίωση" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Procter & Gamble σημειώνει άνοδο 2%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων Q4 που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη στα 4,06 δισ. δολ. ή 1,39 δολ. ανά μετοχή. Πριν από ένα χρόνο είχε καταγράψει κέρδη 1,69 δισ. δολ. ή 57 σεντ ανά μετοχή.

Κέρδη 3% καταγράφει η Halliburton, καθώς τα αποτελέσματα Q4 ικανοποίησαν τους επενδυτές. Τα αποτελέσματα τριμήνου δίνουν ώθηση και στη μετοχή της Starbucks, η οποία κινείται υψηλότερα 2%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Microsoft κινείται 0,9% χαμηλότερα, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κερδίζει 0,30% στα 96,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,47% στα 1.662 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, αλλά ενισχύεται έναντι του ιαπωνικού γεν. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κινείται στο 1,35, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, κέρδη σημειώθηκαν στις ευρωαγορές με αφορμή τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία της γερμανικής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Ιανουάριο. Έπιασε υψηλό 5 ετών ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,3% στις 6.284 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έπιασε υψηλό αντίστοιχο του Ιανουαρίου 2008, σημειώνοντας άνοδο 1,42% στις 7.858 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 3.778 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v